назад
15.12.15

Семінар для працівників Управління праці та соціального захисту Конотопської РДА

     151215 01 15 грудня 2015 року директор Конотопського місцевого центру Олександр Муха та начальник відділу взаємодії Валентина Волік провели семінар – навчання: «Особливості надання безоплатної вторинної правової  допомоги» для працівників Управління праці та соціального захисту Конотопської районної державної адміністрації.

В ході заходу присутні познайомилися із міжнародним та національним законодавством з питань надання  безоплатної правової допомоги, стандартами та принципами надання первинної та вторинної правової допомоги, категоріями осіб, які мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги.

Олександр Муха розповів присутнім про особливості роботи Конотопського місцевого центру та територію обслуговування, категорії громадян, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу та тенденції розвитку безоплатної правової допомоги у 2016 році.

Зокрема, він зазначив: «Систему безоплатної правової допомоги в Україні міжнародні експерти визначають як значний прогрес у реформуванні держави, тому основним завданням місцевого центру є здобуття довіри громадян місцевих територіальних громад. Співпраця із управлінням праці Конотопської районної державної адміністрації дасть змогу забезпечити більш якісний доступ  жителів району до безоплатної правової допомоги».

Валентина Волік розповіла присутнім про систему надання безоплатної правової допомоги в країнах Європи, окреслила можливі напрямки співпраці та привела конкретні приклади вирішення правових питань громадян.

Начальник управління Ірина Заїка висловила думку, що співпраця дасть змогу більш якісно вирішувати проблеми  жителів Конотопського району.

 151215 03

Усі присутні отримали інформаційні буклети «Що таке безоплатна вторинна правова допомога та як її отримати?», також було передано брошури «Пільги та гарантії для учасників антитерористичної операції», «Правовий режим окупованих територій», «Пільги малозабезпеченим сім’ям» та ін. для загального користування.

151215 02