назад

Семінар для соціальних працівників територіального центру соціального обслуговування “Калина”

15032017seminardlyasocialnuhpracivnukiv

15 березня 2017 року заступник начальника Горішньоплавнівського бюро правової допомоги Ілля Бірюков провів семінар для соціальних працівників Горішньоплавнівського міського територіального центру соціального обслуговування “Калина” на тему: “Порядок доступу до безоплатної первинної та вторинної правової допомоги”.

Під час семінару соціальні працівники були детально ознайомлені із Законом України “Про безоплатну правову допомогу”.

Ілля Бірюков надав інформацію про види правової допомоги, їх відмінність. Зокрема зазначено, безоплатна первинна правова допомога включає в себе такі види послуг як надання правової інформації, консультації, роз’яснень; забезпечення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги; складання документів правового характеру. Безоплатна вторинна правова допомога включає в себе такі види послуг: захист; здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складення документів процесуального характеру.

Особливу увагу присутніх звернено на коло осіб, які мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги; надано перелік документів, необхідних для призначення такої допомоги; строки надання або відмови у наданні безоплатної вторинної правової допомоги.

Нагадуємо, Горішньоплавнівське бюро правової допомоги знаходиться: м. Горішні Плавні, вул. Героїв Дніпра, 40; тел.: (05348) 6-15-10.

Для забезпечення оперативного реагування на повідомлення про затримання осіб, на звернення громадян про надання правової допомоги та на проблемні питання, які вони порушують, а також для надання роз’яснень законодавства у сфері безоплатної правової допомоги, цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.