назад
02.12.16

Семінар для студентської молоді м. Кременчука

29112016seminarstudentam1

В сучасних умовах підвищеного рівня міграційної активності надзвичайно гостро постає питання забезпечення прав та інтересів громадян України, які працюють за кордоном. У зв’язку з виникненням складної ситуації на внутрішньому ринку праці та зростанням безробіття спостерігаються постійні виїзди громадян України за кордон з метою працевлаштування. 

 З метою інформування  молоді про їх законні права та інтереси 29 та 30 листопада 2016р. працівниками відділу правопросвітництва Кременчуцького місцевого центру з надання БВПД було проведено семінар для студенів ІІ і ІІІ курсів навчання Кременчуцького національного університету ім. М.Остроградського на тему: «Захист прав та законних інтересів громадян, які перебувають за кордоном».   Тематика таких лекцій визначена не випадково, адже  постраждалими часто є честолюбнімолоділюди, які шукають кращіекономічні можливостіза кордоном.

Студентів поінформовано про роботу Департаменту консульської служби України при МЗС України, надано детальну інформацію та рекомендації щодо виїзду за кордон з метою навчання та працевлаштування, роз’яснено застереження стосовно діяльності фірм посередників, які займаються працевлаштуванням громадян за кордоном.

Зацікавлені студенти ставили наступні питання: як можна перевірити легальність закордонного роботодавця, можливість проведення співбесіди з роботодавцем в режимі Skype – зв’язку,  порядок реєстрації громадянина України, як студента, в країні перебування.

По закінченню семінару студентській молоді надано інформацію про діяльність Кременчуцького місцевого центру та систему безоплатної правової допомоги загалом.