назад
04.04.16

Семінар для тимчасово безробітних громадян в Охтирці

160404 13Заступник начальника відділу попередньої роботи з клієнтами Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Людмила  Корабельська 1 квітня взяла участь у семінарі в  Охтирському міськрайонному центрі зайнятості.  

Свій виступ фахівець місцевого центру розпочала цитатою статті 59 Конституції України: «Кожен має право на правову допомогу. У випадках, передбачених законом, ця допомога надається безоплатно. Кожен є вільним у виборі захисника своїх прав».

 «Система безоплатної правової допомоги була створена у відповідності до стандартів Ради Європи та принципів Європейського суду з прав людини з метою покращення доступу до правосуддя», – продовжила Людмила Корабельська.

Виступаюча зупинилася на тому, хто може отримати правову допомогу у місцевому центрі, наголосивши, що первинну правову допомогу отримує кожен клієнт, а от вторинну правову допомогу, тобто адвоката за рахунок коштів Державного бюджету, мають право отримати лише особи, вичерпний перелік яких наведено в Законі України «Про безоплатну правову допомогу». Також вона розповіла про процедуру надання безоплатної вторинної правової допомоги адвокатами, які співпрацюють з Охтирським місцевим центром.

Якщо ви є жителем території обслуговування Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, а саме: Охтирського, Тростянецького, Лебединського, Великописарівського районів та відповідних районних центрів, звертайтеся за адресою: м. Охтирка, вул. Перемоги, 13 (Леніна). Номер телефону (05446) 4-22-23. Єдина цілодобова безкоштовна інформаційна лінія 0 800 213 103.