назад
07.12.17

Семінар-лекція «Забезпечення реалізації прав внутрішньо переміщених осіб в Україні» для фахівців Міністерства інфраструктури України

15 грудня 2017 року в приміщенні Міністерства інфраструктури України, в рамках Всеукраїнського Тижня права, фахівці Координаційного центру з надання правової допомоги та Першого київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели для співробітників Міністерства інфраструктури України та його структурних підрозділів семінар – лекцію «Забезпечення реалізації прав внутрішньо переміщених осіб в Україні».

Перш за все начальник управління забезпечення доступу до правової допомоги Олена Сінчук розповіла присутнім про діяльність системи безоплатної правової допомоги в Україні, проілюструвавши свою доповідь статистичними показниками  роботи місцевих та регіональних центрів. Крім цього вона говорила про динамічний розвиток системи, постійну модернізацію та пошуки нових методів роботи місцевих та регіональних центрів безоплатної правової допомоги.

В свою чергу директор Першого київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Леся Бурчак проінформувала слухачів семінару про діяльність місцевих центрів у сфері захисту прав внутрішньо переміщених осіб. Також вона розповіла про основні питання, з якими звертаються до Місцевих центрів вимушені переселенці з Криму та Донбасу та про права, які вони мають відповідно до законодавства України. Потому Леся Бурчак акцентувала увагу на практичних аспектах реалізації цих прав.

По завершенню лекції Олена Сінчук та Леся Бурчак проінформували присутніх про реалізацію загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції «Я МАЮ ПРАВО!» та відповіли на численні питання присутніх.

23

Нагадуємо про те, що отримати консультацію або допомогу з будь-якого цивільного або адміністративного питання, а також звернутися по представництво у суді можна по буднях з 9:00 до 18:00 без обідньої перерви в одному з чотирьох київських місцевих центрів:

Перший київський місцевий центр

Адреса: бул. Верховної Ради, 33/1 
Телефон: 292-53-65 
Електронна адреса:    
  kyiv1.kyiv@legalaid.kiev.ua

   

Другий київський місцевий центр

Адреса: вул. Ділова (Димитрова), 14Б 
Телефон: 287-44-27 
Електронна адреса:    
  kyiv2.kyiv@legalaid.kiev.ua

       

Третій київський місцевий центр

Адреса: вул. Сімферопольська, 5/1 
Телефон: 566-01-19 
Електронна адреса:    
  kyiv3.kyiv@legalaid.kiev.ua

   

Четвертий київський місцевий центр

Адреса: вул. Кривоноса, 2А, 9 поверх, каб. 900 
Телефон: 593-97-60 
Електронна адреса:    
  kyiv4.kyiv@legalaid.kiev.ua

За єдиним телефонним номером системи безоплатної правової допомоги 0 (800) 213 103 завжди можна отримати інформацію щодо того, хто має право на безоплатну правову допомогу, можливості та порядку її отримання, актуальні адреси центрів та бюро правової допомоги по всій Україні або з інших питань функціонування системи безоплатної правової допомоги (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).