назад

Семінар-навчання працівників місцевих центрів з надання БВПД

20170630 120901    У п’ятницю, 30 червня, в Регіональному центрі з надання БВПД у Закарпатській області відбувся семінар-навчання для працівників структурних підрозділів Ужгородського, Мукачівського та Хустського місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

    Навчання для працівників відділів консультацій та представництва провела заступник директора Регіонального центру Лариса Фучко. Своїм досвідом роботи з присутніми поділилися начальники відділу представництва Ужгородського місцевого центру з надання БВПД Галина Скочиляс та Мукачівського МЦ – Олеся Меренич. Учасники навчання спільно обговорили питання забезпечення надання своєчасної та якісної безоплатної вторинної правової допомоги відділом представництва місцевих центрів, порядок оформлення справ клієнтів, проблемних питань, що виникають під час надання безоплатної вторинної правової допомоги.

navch 2
    Навчання для інтеграторів місцевих центрів провела начальник відділу комунікації та забезпечення доступу до публічної інформації Регіонального центру Оксана Дудаш. Фахівець наголосила на типових помилках, яких інтегратори допускаються при наданні медіа-звіту, та надала методичні рекомендації для використання при підготовці звіту по ЗМІ.
    Досвідом своєї участі у навчанні з підготовки тренерів для параюристів з присутніми працівниками відділів правопросвітництва та взаємодії з субєктами надання БППД поділилася Мирослава Пилипчинець – інтегратор Мукачівського МЦ. Фахівець роз’яснила учасникам навчання, що таке параюрист та яка його роль у системі БВПД. М.Пилипчинець зазначила, що термін параюрист в Україні наразі маловідомий. Проте в інших країнах саме параюристи забезпечують першу первинну допомогу в громадах, не маючи профільної юридичної освіти, але набувши певних необхідних знань та навиків. Мережа таких параюристів, лідерів у своїмхгромадах, може з часом стати важливим інструментом у подоланні правової ізоляції в Україні.
    Насамкінець учасники заходу поділилися досвідом налагодження партнерських стосунків із громадськими організаціями, органами влади та місцевого самоврядування, а також ЗМІ.