назад
26.04.19

Семінар: ознаки дискримінації

Дискримінація в Україні – справжня проблема. Вона може торкнутися кожного, незалежно від статі, віку чи стану здоров’я. Хто піддається дискримінації та за якими ознаками найчастіше дискримінують українців, говорили під час семінару фахівці відділу Чорнобаївського бюро правової допомоги (далі — бюро) та Чорнобаївського відділу обслуговування громадян ГУ ПФУ в Черкаській області, який відбувся 22 квітня 2019 року.

В ході зустрічі представник бюро Сергій Миць зазначив, що в Україні не ведеться офіційної статистки випадків дискримінації. Тому чиновники часто стверджують, що не знають про таку проблему, чи зменшують її масштаби. Всі дані про кількість постраждалих — це інформація, яку збирають громадські організації. Але і вони бачать не повну картину. Адже люди, які зіштовхнулися з цим явищем, зазвичай намагаються це приховати.

Справ про дискримінаційні випадки, які потрапили до суду, і тим більше виграних – зовсім мало.

Найвідоміші стосуються дискримінації за ознакою місця проживання та за фактом злочину на ґрунті ненависті.

Цього ж дня для трудового колективу Чорнобаївського відділу обслуговування громадян ГУ ПФУ в Черкаській області проведено інформаційну годину на тему: “Відповідальне батьківство”. Повідомлено про мету та завдання кампанії, а також поширено тематичні буклети системи БПД та проекту “Я маю право!”.