назад

Семінар щодо захисту прав дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах

SuM 180226 11На базі Краснопільського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відбувся семінар «Правовий захист дітей в Україні» за участі керівника Краснопільського бюро правової допомоги Сергія Куцеренка, керівника центру Тараса Шевченка, очільника Краснопільського  районного сектору з питань пробації Вікторії Коломієць та фахівців із соціальної роботи самого центру та органів місцевого самоврядування.

Керівник бюро довів учасникам заходу інформацію про порядок надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги.

Питання, які обговорювались, стосувалися порядку захисту прав та інтересів дітей, у тому числі й тих, які опинилися у складних життєвих обставинах. Саме ця тема є однією з головних напрямків роботи вказаних служб. У кожного із цих суб’єктів є своє коло діяльності, що забезпечує реалізацію прав таких дітей, які в силу життєвих обставин не можуть реалізувати свої конституційні права, нерідко схильні до скоєння кримінальних правопорушень. Так, система безоплатної правової допомоги надає правову підтримку та представництво захисту інтересів дітей перед органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування та в суді, проводить у навчальних закладах роз’яснення в сфері законодавства, що стосується прав неповнолітніх. Працівники центру соціальних служб здійснюють соціально-профілактичну роботу, спрямовану на запобігання потраплянню в складні життєві обставини сімей, дітей та молоді, виявлення таких, що потребують сторонньої допомоги. Сектор з питань пробації  забезпечує наглядові та соціально-виховні заходи, що застосовуються за рішенням суду до засуджених неповнолітніх віком від 14 до 18 років, виконання певних видів кримінальних покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, та забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого. Проводить профілактику агресивної поведінки, мотивацію позитивних змін особистості та поліпшення соціальних стосунків. Фахівці із соціальної роботи є первинною ланкою соціальної роботи з такими сім’ями, дітьми та молоддю. Об’єднання зусиль усіх учасників заходу та тісна співпраця забезпечить виконання поставлених   перед ними завдань.

Учасники заходу змогли задати питання керівнику бюро у сфері сімейного та цивільного права, напрацювали напрямки співпраці.     

Під час заходу розповсюджена відповідна юридична література.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

За отриманням безоплатної правової допомоги звертайтеся до:

Сумський місцевий центр –
40000, м. Суми, вул. Покровська 9/1. тел. (0542) 66-51-08; 066-771-32-61; 098-380-69-38.

Білопільське бюро правової допомоги –
41800, м. Білопілля, вул. Соборна, 53. тел. (05443) 9-10-87

Краснопільське бюро правової допомоги –
42400, смт Краснопілля, вул. Перемоги, 2. тел. (05459) 7-11-24, (05459) 7-11-74

Путивльське бюро правової допомоги –
41500, м. Путивль, пр-т Іоанна Путивльського, 46. тел. (05442) 5-48-44, (05442) 5-49-44

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги –

0-800-213-103     (Цілодобово, у межах України – безкоштовно)

Зателефонувавши за ним, Ви зможете дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та отримати консультацію фахівців.