назад
14.06.18

Семінар у Маньківській районній організації ветеранів

07.06.201807.06.2018 фахівцями Маньківського бюро правової допомоги проведено семінар для членів Маньківської районної організації ветеранів.

Метою проведення семінару стали питання, які цікавлять членів організації, а саме, питання щодо укладання договору довічного утримання та відмінність між договором оренди землі та договором про право користування чужою земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб (договором емфітевзису) .

Присутнім роз’яснено поняття договору довічного утримання, його форма, момент виникнення у набувача права власності на майно, передане за договором довічного утримання, обов’язки сторін договору, забезпечення виконання договору довічного утримання, припинення договору довічного утримання та правові наслідки розірвання договору. Крім того доводилася інформація до учасників семінару про істотні умови договору оренди землі та договору емфітевзису, строки договорів, права та обов’язки сторін у договорі, підстави припинення.

Поширено серію буклетів «Я маю право!», буклети безоплатної правової допомоги та інформаційне видання “Юстиція відкрита для людей».