назад

20170227 160246

В сучасних умовах застійної економічної кризи сформувався не дуже сприятливий клімат на українському ринку праці. Безробіття – один із головних соціальних ризиків, що підстерігає людину у сучасному суспільстві.

       Наразі у Запорізькій області на обліку в установах служби зайнятості стоїть понад 27500 осіб. Серед них близько 400 – це внутрішньо переміщені особи, що переїхали до нашого регіону з Донецької та Луганської області, та майже 2000 учасників бойових дій, які в силу тих чи інших обставин залишилися без роботи.

       Багато хто з них потребує правової допомоги у вирішенні питань, що лежать у площині трудового законодавства. Наприклад, з питань працевлаштування, звільнення, переведення, відновлення втрачених документів тощо.

       Аби нагадати фахівцям центрів зайнятості про можливість вирішення зазначених проблем безробітних за допомогою адвокатів, роботу яких оплачує держава, та працівників установ системи БПД до Запорізького обласного центру зайнятості завітали співробітники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Запорізькій області.20170227 160305

       Головною темою семінару, у якому прийняли участь фахівці юридичних відділів, відділів організації працевлаштування та відділів організації надання соціальних послуг Запорізького обласного та районних центрів зайнятості, була реалізація вимог Закону України «Про безоплатну правову допомогу» щодо надання безоплатної правової допомоги.

       Метою заходу було підвищення рівня правової поінформованості працівників Державної служби зайнятості з питань надання допомоги, у тому числі і працевлаштування, різним категоріям громадян Запорізького краю.

       Головний спеціаліст відділу організації надання безоплатної вторинної правової Регіонального центру Олексій Богдан нагадав присутнім, які послуги мешканці Запорізького краю можуть отримати у місцевих центрах з надання безоплатної вторинної правової допомоги та у бюро правової допомоги. Увагу слухачів було звернуто на розширення кола осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу та на особливості надання правової допомоги учасникам АТО та внутрішньо переміщеним особам.

       Після внесення змін до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» кількість звернень від учасників бойових дій та внутрішньо переміщених осіб до установ систами БПД у Запорізькій області збільшилася. Наразі, з питаннями, що стосуються трудового законодавства звернулося 7 учасників АТО та 21 внутрішньо переміщена особа.

         Наприкінці заходу була обговорена подальша участь фахівців Регіонального та місцевих центрів у щотижневих ярморках вакансій з метою інформування про безоплатну правову допомогу, роз’яснення норм законодавства та консультування.

       Для отримання консультацій чи роз’яснень з правових питань можна звертатися безпосередньо до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Запорізькій області:

– адреса: м. Запоріжжя, пр. Соборний, 77, 8-й поверх

– телефон: (061) 224-44-50

– Е-mail: office.zaporizhya@legalaid.gov.ua

– віртуальна приймальня Рубрика: «Поставити питання юристу» на сайті Регіонального центру http://zaporizhya.legalaid.gov.ua

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України)