назад

Семінар у Жашківському районному секторі з питань пробації

18 лютого з метою підвищення правової обізнаності осіб, які засуджені до покарання не пов’язаного з позбавленням волі, головним спеціалістом відділу «Жашківське бюро правової допомоги» Іриною Черей, спільно з працівниками Жашківського районного сектору філії “Центр пробації” у Черкаській області, проведено семінар для суб’єктів пробації на тему: «Виправлення та ресоціалізація засуджених до позбавлення волі на певний строк, які звільненні  від відбування покарання».

Присутнім роз’яснено, що процес ресоціалізації – це особисте бажання засудженої особи стати правосвідомим громадянином своєї держави  та повернутися до соціально-нормативного способу життя. Звернуто увагу, що відповідно до ч. 3 ст. 6 Кримінально-виконавчого кодексу України, основними засобами виправлення засуджених є встановлений порядок виконання та відбування покарання (режим), суспільно корисна праця, соціально-виховна робота, пробація, загальноосвітнє і професійно-технічне навчання, громадський вплив.

Обговорено причини виникнення злочинності через які громадяни опиняються на лаві підсудних та шляхи їх подолання. Увагу звернуто на  важливості усвідомлення правових та соціальних норм, які є запорукою успішної ресоціалізації.

Наприкінці заходу фахівець бюро надала роз’яснення щодо понять «безоплатної первинної та вторинної правової допомоги», послуг, які надає бюро правової допомоги, алгоритму дій у разі необхідності вирішення проблемних правових питань. Розповсюджено буклети системи безоплатної правової допомоги.