назад

Семінар в Апеляційному суді Запорізької області: рекомендації для покращення роботи

11

22 квітня 2016 року за ініціативою Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Запорізькій області у приміщенні Апеляційного суду Запорізькій області було організовано та проведено спільний семінар для суддів, за участі представників правоохоронних органів регіону  на тему «Надання безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальному процесі. Проблемні питання».

Від Регіонального центру з надання БВПД участь в зазначеному заході прийняли Антонцев Володимир Георгійович – начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та Гришин  Олександр Миколайович – начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів. 

Вів семінар Голова Апеляційного суду Запорізької області – Городовенко Віктор Валентинович. Також від суддівського корпусу були присутні  заступник Голови Апеляційного суду – Гриценко Сергій Іванович, судді Апеляційного суду, а також голови та представники районних судів міста Запоріжжя та Запорізької області. 

Від прокуратури у семінарі Запорізької області взяли участь Черний Петро Анатолійович – заступник прокурора області, Спільник Сергій Іванович – начальник управління нагляду у кримінальному впровадженні, Целиковський Віталій Володимирович – начальник відділу процесуального керівництва у кримінальному провадженні слідчих регіональних прокуратур, Просвєтов Євген Миколайович – начальник відділу підтримання державного обвинувачення у судах, Гриценко Денис Володимирович – начальник слідчого відділу. 

Головне управління Національної поліції України у Запорізькій області представляли  начальник Слідчого  управління, підполковник поліції Коробов Олександр Миколайович, а також керівники слідчих підрозділів СУ ГУНП у Запорізькій області. 

Від Головного управління ДФС у Запорізькій області на семінарі були присутні Радзівіло Артем Олександрович – начальник  слідчого управління фінансових розслідувань та Холод Надія Юріївна – заступник начальника  слідчого управління фінансових розслідувань податкової інспекції у Запорізькій області. 

В ході семінару Гришин  Олександр Миколайович ознайомив присутніх зі структурою та організацією роботи Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, а також місцевих центрів за надання БВПД. Крім того, начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів розповів про порядок організації проведення моніторингу діяльності адвокатів з питань якості надання безоплатної вторинної правової допомоги. 

У своєму виступі Антонцев Володимир Георгійович  зосередив увагу присутніх на організації надання безоплатної вторинної правової допомоги за ухвалами суду та навів приклади спільного вирішення окремих проблемних питань, які при цьому виникають. 

У ході семінару представники Регіонального центру відповідали на численні запитання як з боку суддів, так і з боку правоохоронних органів. 

Наприкінці заходу Городовенко Віктор Валентинович висловив подяку за надзвичайно корисний семінар і зазначив необхідність проведення таких заходів на рівні районних судів. Між представниками Регіонального центру з надання БВПД і Головою Апеляційного суду Запорізькій області була досягнута домовленість про подальшу співпрацю в цьому напрямку.

22
33
44
55
66