назад

Foto 2З метою підвищення інформованості громадськості і привернення уваги до тяжкого становища мільйонів жінок, чоловіків і дітей з усіх куточків світу, які стали жертвами торгівлі людьми, а також заохочення людей активно допомагати і протидіяти цьому злочину в Чернігівському районному центрі зайнятості щомісяця проводяться семінари «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці» та «Попередження зовнішньої нелегальної трудової міграції та торгівлі людьми».

       Так, 22 серпня 2017 року начальник відділу «Чернігівське бюро правової допомоги» Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олена Пушкарь, провела з безробітними один із таких семінарів.

       Фахівцем бюро були розкриті такі питання як поняття торгівлі людьми, її форми, найбільш уразливі категорії населення, які можуть стати жертвами торгівлі людьми. Також були опрацьовані найпопулярніші шахрайські сценарії та поширені серед людей міфи щодо торгівлі людьми.

       Присутні також дізналися про те, на що потрібно звертати особливу увагу при виїзді за кордон з метою працевлаштування, щоб не потрапити в тенета агентств-шахраїв. Фахівець центру зайнятості Олена Дузенко, звернула увагу безробітних на інформаційний куточок щодо нелегальної трудової міграції, де кожний відвідувач має можливість отримати вичерпну інформацію з питань працевлаштування за кордоном, дізнатися про ризики нелегальної трудової міграції і, як наслідок, торгівлі людьми.

Нагадуємо, що Чернігівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: Запорізька область, смт Чернігівка, вул. Соборна, буд.448, телефон: (06140) 9-11-97.