назад

Семінар в Горохівському районному центрі зайнятості

ГОРУ рамках меморандуму про співпрацю між Горохівським районним центром зайнятості та Горохівським бюро правової допомоги, 19 січня 2017 року фахівці цих установ, за участю спеціалістів управління Пенсійного фонду України в Горохівському районі, для громадян, які стоять на обліку по безробіттю, провели семінар на тему: «Легальна зайнятість».

Під час семінару працівники установ поінформували учасників заходу про ризики для працівників, які офіційно не працевлаштовані; переваги офіційного працевлаштування; відмінності трудового та цивільно-правового договорів та ін.
Перевагою офіційного працевлаштування є те, що роботодавець надає гарантії згідно із трудовим законодавством:
встановлення тривалості робочого часу згідно з існуючими нормами (відповідно ст. 50 КЗпП – тривалість робочого часу працівників не може перевищувати 40 годин на тиждень. Підприємства і організації при укладенні колективного договору можуть встановлювати меншу норму тривалості робочого часу, ніж передбачено в частині першій цієї статті);
надання оплачуваної відпустки (згідно зі ст. 74 КЗпП громадянам, які перебувають у трудових відносинах з підприємствами, установами, організаціями незалежно від форм власності, виду діяльності та галузевої належності, а також працюють за трудовим договором у фізичної особи, надаються щорічні (основна та додаткові) відпустки із збереженням на їх період місця роботи (посади) і заробітної плати);
створення належних умов праці на робочому місці (згідно із ч. 3 ст.153 КЗпП умови праці на робочому місці, безпека технологічних процесів, машин, механізмів, устаткування та інших засобів виробництва, стан засобів колективного та індивідуального захисту, що використовуються працівником, а також санітарно-побутові умови повинні відповідати вимогам нормативних актів про охорону праці);
вирішення питань охорони праці (згідно із ч. 3 ст.153 КЗпП забезпечення безпечних і нешкідливих умов праці покладається на власника або уповноважений ним орган) і т. д.

ГОР.22

Довідково:
Горохівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Горохів, вул. Шевченка, 25, тел.: (03379) 21030, 21730; Skype: Горохівське бюро правової допомоги.

Володимир-Волинський МЦ з надання БВПД – м. Володимир-Волинський, вул. Устилузька, 19, тел.: (03342) 3-80-11, 3-80-16, Skype: Володимир-Волинський МЦ з надання БВПД, e-mail: volodymyr-volynskyy.volyn@legalaid.gov.uа.
Графік роботи: пн–пт: 9.00 – 18.00.