назад
21.12.19

Семінар в Христинівському районному центрі зайнятості

20 грудня, з метою попередження нелегальної міграції та торгівлі людьми, в.о. начальника відділу “Христинівське бюро правової допомоги” Уманського місцевого центру з надання БВПД Арменом Маргаряном проведено семінар для осіб, які перебувають на обліку в Хритинівському районному центрі зайнятості на тему: «Запобігання нелегальній трудовій міграції та торгівлі людьми».
Під час семінару присутніх поінформовано, що торгівля людьми вважається особливо тяжким злочином в Україні, ознайомлено з Законом України «Про протидію торгівлі людьми», яким визначено основні напрями реалізації державної політики, спрямованої на протидію торгівлі людьми.
Поряд з цим, безробітні дізналися про те, хто стає жертвами такого злочину, куди можна звернутися за допомогою у випадку небезпеки, можливість встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми.

Боротьба з торгівлею людьми визначена одним з пріоритетних напрямів діяльності Уряду України у сфері захисту прав людини.
Працівниками бюро надано відповіді на низку питань, які цікавили учасників заходу, розповсюджено інформаційні та методичні матеріали, які містять основні аспекти протидії торгівлі людьми та у яких зазначено контакти державних установ і громадських організацій, що опікуються постраждалими від цього явища.
Наприкінці семінару присутніх ознайомлено з роботою Христинівського бюро правової допомоги, переліком послуг, які можна отримати.
Довідково. Національна безкоштовна лінія з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів: 0 800 505 501 (безкоштовні дзвінки з мобільних телефонів в Україні)