назад
04.08.17

Семінар в Охтирському міськрайонному центрі зайнятості на тему «Поняття, особливості та порядок надання житлових субсидій»

OkM 2017 08 04 seminar 34 серпня 2017 року юрист Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Іван Острих взяв участь в інформаційному семінарі на тему «Поняття, особливості та порядок надання житлових субсидій».

На сьогоднішній день питання про призначення субсидій є надзвичайно актуальним. Це пов’язано, у першу чергу, зі складною економічною, військово-політичною, соціальною кризою у нашій державі. Доходи населення знижуються, а ціни на житлово-комунальні послуги стрімко зростають. Постійне збільшення їхньої вартості фактично унеможливлює покриття населенням заборгованості по рахункам.

Іван Острих проінформував, що Постановою Кабінету Міністрів України від 23.08.2016 № 534 внесено зміни до Порядку розрахунку та повернення до бюджету невикористаних сум субсидії на оплату опалення. Порядок застосовується для розрахунку невикористаної суми субсидії на оплату послуг з централізованого постачання холодного і гарячого водопостачання та водовідведення.

Субсидіантам, які вели енергоефективне домогосподарство, для отримання коштів необхідно з 1 липня до 1 вересня подати заяву в управління соціального захисту населення, на підставі якої здійснюватиметься виплата грошової винагороди за енергоефективність.

Інформацію про наявність економії кожен отримувач субсидії може відслідковувати у своїй платіжці або шляхом звернення до постачальника газу чи електроенергії, якщо вони використовуються для опалення. Субсидія незалежно від вигляду, в якому вона виплачується, не включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку.

По закінченню семінару присутнім роздано інформаційні буклети з контактамиОхтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, що знаходиться за адресою вул. Перемоги, 13; т. (05446) 4-22-23.