назад

Шепетівка: представникам виконавчої влади розповіли про створення бюро правової допомоги

IMG 1147     Директор Шепетівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Бузиль взяв участь у апаратній нараді Шепетівської районної державної адміністрації, яку провів голова райдержадміністрації В’ячеслав Петров. На нараді були присутні керівники структурних підрозділів райдержадміністрації та районних підрозділів центральних органів виконавчої влади. 

     Керівник центру пояснив присутнім окремі положення Закону України “Про безоплатну правову допомогу”, зокрема щодо видів правової допомоги, категорій громадян, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, а також щодо порядку звернення до місцевого центру.

     Володимир Бузиль розповів, що з 1 вересня 2016 року в кожному районі Хмельницької області запрацює бюро правової допомоги, де громадяни матимуть можливість отримати первинну правову допомогу (юридичні консультації), подати звернення на отримання безоплатної вторинної правової допомоги, скористатися послугами фахівця для здійснення представництва їхніх інтересів в суді, а також матимуть доступ до електронних сервісів Мін’юсту (в подальшому – всіх державних електронних сервісів).

     До речі, прийом заявок на участь у відкритому відборі кандидатур на посади керівників бюро триватиме до 31 травня. З умовами конкурсу можна ознайомитися тут.

{gallery}img/novyny/2016/05_Traven/19_02{/gallery}