назад
22.04.16

Шепетівський місцевий центр: виїзний прийом громадян, семінари для осіб з юридичною освітою та робочі зустрічі з посадовцями у Полонному

SAM 1680     19 квітня працівники Шепетівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги з робочим візитом відвідали м. Полонне, де провели виїзний прийом громадян, семінари для осіб з юридичною освітою та робочі зустрічі з посадовцями.

     Директор центру Володимир Бузиль провів інформаційний семінар для осіб з юридичною освітою, які перебувають на обліку в Полонському районному центрі зайнятості. Під час семінару йшлося про реформи, що нині відбуваються у галузі юстиції, зокрема про створення бюро правової допомоги замість районнихуправліньюстиції. Учасники зустрічі також дізналися про відкритий конкурс з відбору кандидатур на посади керівників та заступників керівників бюро правової допомоги.

     У приміщенні Полонської районної ради Володимир Бузиль провів зустріч з юристами, які працюють в органах місцевого самоврядування, державної влади, установах м. Полонного. Під час зустрічівін повідомив, щоз 1 липня 2016 року у місті запрацює бюро правової допомоги, де громадяни зможуть отримати первинну правову допомогу (юридичні консультації), подати звернення на отримання безоплатної вторинної правової допомоги, скористатися послугами фахівця для здійснення представництва їхніх інтересів у суді, а також матимуть доступ до електронних сервісів Мін’юсту (в подальшому – всіх державних електронних сервісів).

     Цього ж дня начальник відділу по роботі з клієнтами Святослав Футій провів виїзний прийом громадян уприміщенні Полонського районного управління юстиції. До виїзного консультативного пункту звернулися четверо громадян, двом з яких необхідно призначити адвоката за рахунок держави для захисту порушених прав у судовому порядку. Іншим було надано консультації та роз’яснення.

     Начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Юлія Школьнік зустрілася з посадовими особами Полонської районної державної адміністрації, ЦНАПу, суду та проінформувала їх про створення в м. Полонному бюро правової допомоги.

     Варто додати, що з 12 до 19 квітня працівники центру провели виїзну інформаційно-роз’яснювальну кампанію щодо створення бюро та конкурсного відбору їхніх керівників у всіх містах та районах, що належать до території обслуговування Шепетівського місцевого центру і де з 1 липня цього року розпочнуть роботу новостворені підрозділи. 

{gallery}img/novyny/2016/04_Kviten/22_1{/gallery}