назад
23.05.18

Ще один приклад успішної взаємодії органів місцевої влади та системи БВПД

zolrdaДоступ громадян, які проживають у віддалених населених пунктах сільської місцевості, до правової допомоги суттєво обмежений. Сільські мешканці, на відміну від мешканців міста, мають доступ до значно меншої кількості ресурсів за допомогою яких можливо отримати правову інформацію, консультацію чи роз’яснення. Зазначене сприяє порушенню прав, неможливості їх реалізації чи захисту.

21 травня 2018 року відбулася робоча зустріч директора Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Сергія Бруса з головою Золотоніської районної державної адміністрації Олександром Лісовим під час якої обговорено питання ефективного розв’язання актуальних правових потреб громади та підвищення рівня їх правової свідомості.

Досягнуто домовленостей щодо сприяння органів виконавчої влади та місцевого самоврядування у прийнятті та реалізації Програми безоплатної правової допомоги населенню Золотоніського району на 2018-2020 роки (далі – Програма).

Програма надасть можливість не лише розв’язати проблеми громади, а й сприятиме зменшенню навантаження на місцеву владу в частині надходження та розгляду звернень і скарг, делегуванню частини повноважень з надання правової допомоги іншим провайдерам такої допомоги, а також усуненню супутніх проблем комунікації з громадою.