назад

Zabota 20.10.2017 1Після прийняття та запровадження в Україні нової Пенсійної реформи у багатьох пенсіонерів виникла величезна кількість запитань щодо новел пенсійного законодавства. Багатьох цікавить так зване «осучаснення» пенсій, механізм нарахування та перерахунку зазначених виплат, пенсійний вік, відмінність трудового стаж від соціального та що чекатиме їх дітей та онуків у майбутньому.

       На всі ці та інші питання 20 жовтня 2017 року, відповідали керівник Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги спільно Євген Сухомлин та провідний фахівець Бердянського об’єднаного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області Ельвіра Логінова.

       Євген Сухомлин зупинився на ключових змінах та особливостях реформи, що торкнулися як теперішніх так і майбутніх пенсіонерів. Детально були окреслені питання, що стосувалися наявності необхідних чинників для виходу на пенсію, особливості нарахування пенсій для різних категорій громадян, види пенсій, наявність страхового стажу, який буде поступово змінюватися, проведення індексацій виплат, тощо. Зі свого боку, Ельвіра Логінова, спеціаліст пенсійного фонду, надала вичерпну інформацію по кожному окремому випадку нарахування та обчислення пенсійних виплат та розповіла про можливість звернення за отриманням додаткових роз’яснень та консультації.Zabota 20.10.2017 2

      Зазначений захід було проведено на базі комунальної установи “Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)” Бердянської міської ради. Подібні виступи фахівців місцевого центру за участю представників державних установ та органів місцевого самоврядування планують здійснювати на постійній основі.

Також нагадуємо, що за отриманням безоплатної правової допомоги можна звернутися до Бердянського місцевого центру з надання БВПД:

  • за адресою: Запорізька область, м. Бердянськ, вул. Свободи, 115/Богуславського, 8,  1-й поверх (будівля санепідемстанції)
  • телефони: (06153) 4-89-42, (06153) 4-89-43, (095) 020-99-18, (096) 007-99-09,
  • ел. пошта:  berdyansk.zaporizhya@legalaid.zp.ua
  • скайп: berdyansk_center.

А також єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги:

0-800-213-103 (діє цілодобово і безкоштовно).