назад

Що чекає на кримінальне провадження у 2018 році?

гол

Сьогодні, 16 лютого, у Рівному відбувся круглий стіл, організований Комітетом Асоціації правників України з кримінального та кримінально-процесуального права спільно з Радою адвокатів Рівненської області, на тему «Що чекає на кримінальне провадження у 2018 році?».


У круглому столі участь, зокрема, взяли фахівці системи БПД Рівненщини на чолі з директором Регіонального центру Василем Овдіюком, а також адвокати, що працюють у системі безоплатної правової допомоги та співпрацюють з нею.


1


Під час відкриття круглого столу перед адвокатами виступали президент Асоціації правників України (2013-2017 рр.) та адвокат Денис Бугай, голова Ради адвокатів Рівненської області, адвокат Сергій Удовиченко, а також голова відділення Асоціації правників України в рівненській області, голова ГО «СПУ «Захід-Партнер», адвокат, що надає безоплатну вторинну правову допомогу, Алла Філатова.


2


Так, з питань нової процедури обшуку та чи справді обшуки стануть безпечними перед присутніми виступав адвокат Денис Овчаров.


Обмеження прав чи інтересів осіб під час досудового розслідування та особливості процесуального статуту роз’яснював адвокат, радник практики кримінального права МЮФ Integrites Володимир Рудниченко.


3


Адвокат, радник ЮК «Правовий альянс» Тарас Безпалий звернув увагу учасників круглого столу на питанні скасування повідомлення про підозру, а також визнання таким, що не набув статусу.


Окрім того, учасники круглого столу обговорювали питання видачі доручень адвокатам для здійснення окремої процесуальної дії.

Довідково: Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7. Тел. (0362) 46-01-09, (067) 604-59-55 (цілодобово). Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).