назад

Що таке корупція і як їй протидіяти?

IMG 20181025 123447

тема просвітницької зустрічі , яку провів заступник директора Регіонального центру з надання БВПД в Рівненській області Микола Павлюк зі студентами 2-3 курсів Рівненського коледжу НУБіП.

Під час зустрічі фахівець зупинився на основних чинниках виникнення корупції, її видах, питаннях розмежуванні понять корупційних злочинів та правопорушень, і, звісно, правових основах боротьби з цим явищем. Важливо, що захід відбувався у режимі діалогу, адже у студентів виникало чималу запитань, пов’язаних із заданою темою. Окрім того, присутніх у залі цікавили й інші питання. Скажімо, захист прав неповнолітніх, у різних ситуаціях. Приміром, затримання правоохоронцями при вчинені певного правопорушення, як адміністративного, так і кримінального.

IMG 20181025 115956

Під час зустрічі Микола Павлюк розповів також про систему БВПД, організацію роботи Регіонального та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, поінформував про основні положення Закону “Про безоплатну правову допомогу”. На завершення зустрічі студентам було роздано інформаційні буклети та домовлено про налагодження подальшої співпраці.

IMG 20181025 113512