назад

Щодо наслідків порушення правил дорожнього руху інформувало Кілійське бюро правової допомоги в автошколі

avtoshkola 301 листопада 2017 року з метою підвищення рівня безпеки для пішоходів відбулася зустріч інспекторського складу та осіб, які перебувають на обліку у Кілійському  районному відділі з питань пробації.

У зустрічі взяли участь головний спеціаліст Кілійського бюро правової допомоги Сергій Гараба, інспектор ювенальної превенції Кілійського відділу поліції Ізмаїльського ВП ГУНП в Одеській області капітана поліції Цуркан В.А. та викладач приватного підприємства Кілійський «Автомотолюбитель» Сергій Папук.

Метою заходу було підвищення рівня правової обізнаності громадян щодо правил дорожнього руху. Тільки неухильне виконання вимог Правил дорожнього руху України, а також взаємна повага та ввічливість один до одного учасників дорожнього руху може забезпечити безпеку на наших дорогах. Присутні на цьому заході були проінформовані про свої права та обов’язки як учасники дорожнього руху, а також дізналися про способи реалізації своїх прав та інтересів.

avtoshkola 1

avtoshkola 2

avtoshkola 3

Учасники заходу обговорили правила дорожнього руху в Україні. Кількість правопорушень, передбачених ч.1 ст. 130 КУпАП, значно зросла. Працівник Кілійського бюро правової допомоги роз’яснив норми законодавства та відповідальність за їх порушення. Сергій Гараба загострив увагу на жахливих наслідках керування у стані алкогольного сп’яніння. Відповідальність, яка передбачена за вчинення цього правопорушення, наразі складає накладання на водія штрафу в розмірі 10200 грн з позбавленням права на керування транспортними засобами строком на один рік.

Також працівник Кілійського бюро роз’яснив порядок виявлення у водія ознак алкогольного, наркотичного або іншого сп’яніння та проведення огляду на стан алкогольного сп’яніння згідно до норм чинного законодавства.

За правовими консультаціями та роз’ясненнями можна звернутися до Кілійського бюро правової допомоги за адресою: м. Кілія, вул. Миру, 77. Телефон: (04843) 44 088.