назад

18835342 1386631484715769 275362009 n

Головний спеціаліст Зборівського бюро правової допомоги Тетяна Зварич провела робочу зустріч із головою Зборівської районної організації Товариства Червоного Хреста України Любов’ю Кушик. Обговорили практичні моменти соціальної та професійної адаптації бійців АТО, оздоровлення дітей учасників АТО, забезпечення учасниками бойових дій лікарськими препаратами тощо.

ВАЖЛИВО! Оздоровлення та відпочинок дітей учасників АТО

Відповідно до статті 24 Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей» оздоровлення та відпочинок  дітей осіб, визнаних учасниками бойових дій відповідно до пункту 19 частини першої статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», дітей, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення антитерористичних операцій, бойових дій чи збройних конфліктів або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних у районі проведення антитерористичних операцій, бойових дій чи збройних конфліктів, а також внаслідок захворювання, одержаного в період участі в антитерористичній операції, здійснюється за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, коштів підприємств, установ та організацій, професійних спілок і фондів, добровільних внесків юридичних та фізичних осіб, інших джерел.

До дитячих закладів оздоровлення та відпочинку направляються діти у віці від 7 до 18 років. Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 17.07.2009 № 734 «Про затвердження Порядку направлення дітей до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку за рахунок коштів державного бюджету», дитина пільгової категорії має право на безоплатне та пільгове забезпечення за рахунок коштів державного бюджету путівкою до дитячого закладу оздоровлення один раз на рік за умови, що така путівка не надавалась їй у поточному році за рахунок коштів місцевих бюджетів. Закупівлю та розподіл путівок до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку у розрізі адміністративно-територіальних одиниць здійснюють місцеві органи виконавчої влади.

Для отримання путівки до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку батьки подають до структурних підрозділів такі документи:

– копія свідоцтва про народження дитини;

– копія документа, який підтверджує належність дитини до пільгової категорії;

– форма первинної облікової документації №079/о «Медична довідка на дитину, яка від’їжджає в дитячий заклад оздоровлення та відпочинку».

Отримати безоплатну правову допомогу можна звернувшись за адресою:

м. Зборів, вул. Б.Хмельницького, 47,тел.: (03540) 2-21-70, zborivske@legalaid.te.ua 

м. Кременець, вул. Шевченка, 59а, тел.: (03546)2-52-33 kremenets.ternopil@legalaid.gov.ua Skype: kremeneckiy_mc

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103.