назад
08.10.19

Школярам розповіли про професію юриста

Професія юриста по праву вважається однією із найпрестижніших. 8 жовтня в Україні відзначається День юриста. Для нашої держави ця професія надзвичайно важлива, адже саме на юристів покладають завдання вдосконалення українського законодавства, посилення правових гарантій захисту різних верств населення та підвищення правової культури українців.
З метою популяризації серед учнівської молоді юридичної професії, 4 та 7 жовтня керівник Чорнобаївського бюро правової допомоги  Інна Копійка спільно з старшим інспектором пробації  Ярославою Швиденко та начальником виконавчої служби Богданом Волошиним провели інформаційні заходи в навчальних закладах смт. Чорнобай: тематичну лекцію: «Моя майбутня професія — юрист» для учнів 8-11 класів Чорнобаївської ЗОШ № 2 та правовий урок: «Професія юриста — це престижно!» для учнів 9-11 класів Чорнобаївської гімназії.
Під час діалогу зі старшокласниками було з’ясовано, що багато з них мріють стати адвокатами, щоб стояти на сторожі справедливості та демократії. Впродовж подальшого спілкування увагу учнів  було зосереджено на важливості дотримання професійної етики юриста. Лише людина, яка будує свою професійну діяльність на моральних нормах, що базуються на принципах добра, честі, правди і справедливості, може допомогти іншій людині, вирішити її долю.

Наприкінці лекції діти висловили свої враження від проведеного заходу та отримали інформаційні буклети системи БПД та Міністерства юстиції України.