назад
20.10.17

Школярів Кам’янки навчили правилам спілкування з поліцією

419 жовтня 2017 року фахівці Софіївського бюро правової допомоги спільно з відділом ювенальної превенції Софіївського відділення поліції організували для учнів Кам’янської загальноосвітньої школи цікавий правоосвітній захід  «Ти і поліція: Правила спілкування». Зустріч зі школярами влаштували для того, щоб якомога більше дітей різного віку дізналось про роботу поліцейських та отримали корисні знання у сфері права.

У ході спілкування начальник Софіївського бюро правової допомоги Валентина Чимерис та інспектор ювенальної превенції, лейтенант поліції Євген Куліш розповіли дітям про їх права та обов’язки, правила спілкування з представниками поліції. У цікавій ігровій формі дорослі провели невеличке опитування на знання основних правил, яких треба дотримуватися у бесіді з представниками правоохоронних органів.

Діти дізналися багато корисної інформації про те, які саме права вони мають, які обмеження відповідальності дає статус малолітньої чи неповнолітні особи, і що означає неповна цивільна правоздатність та дієздатність.

Насамкінець учні закріпили отриману інформацію у коротеньких сценках, які їм запропонували розіграти на найбільш поширені випадки спілкування молоді з поліцією. Закінчився захід переглядом кількох серій анімаційних мультфільмів з циклу «Ти і поліція».

«Це дуже цікавий і важливий, як на мою думку, захід, – поділилася враженнями учениця 8-го класу Ілона Дерій. – Кожному підлітку необхідно знати, як правильно поводити себе у подібних непростих ситуаціях, взагалі при спілкування з поліцією. Так само, як і знати свої права, і вміти ними користуватися».

Важливо, що під час подібних заходів діти також мають змогу дізнатись про те, що за допомогою у захисті своїх прав чи членів своєї родини можна прийти у центри та бюро правової допомоги. Детальну інформацію з питань, пов’язаних з отриманням безоплатної правової допомоги, також можна отримати за номером цілодобової телефонної лінії – 0 800 213 103.

{gallery}news/2017/100/8{/gallery}