назад
23.01.18

Шляхи кращої взаємодії у процесі співпраці з громадською організацією «Сім’ї героїв Охтирщини»

OkM 180122  0122 січня, у День Соборності України, обговорено результати щодо функціонування Охтирського  місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги як «фронт-офісу» щодо прийняття та видачі документів для громадських об’єднань між заступником директора центру Миколою Кравченком та головою громадської організації Світланою Пустовою.

 

OkM 180122 02

Також обговорювали питання щодо звернень громадян до центру за правовою допомогою. Як зазначив Микола Кравченко: «Значна частина звернень громадян потребує вторинної правової допомоги – складання заяв, скарг, клопотань, але не менша кількість звернень – це надання первинної правової допомоги». Тому, аби зробити правову допомогу ще доступнішою для людей започатковано взаємодію та зв’язок між Охтирським МЦ з надання БВПД та громадською організацією «Сім’ї героїв Охтирщини», – укладено Меморандум про співпрацю.

OkM 180122  03

Її члени також будуть надавати правові роз’яснення щодо соціальних пільг та гарантій учасникам АТО та членам їх сімей. Члени цієї організації є громадськими активістами та діють на основі свої статутних цілей.

OkM 180122  04

Основними завданнями Організації є:

    – сприяти прийняттю законодавчих актів України щодо соціального захисту сімей загиблих,  підвищенню їх соціального захисту;

    – співпраця з органами державної влади у сфері створення системи, вирішенню проблем медичного, трудового , житлового соціально-побутового характеру, піклуватися про оздоровлення.,

   – проводить роботу серед молоді та підлітків, з метою вихованя високих морально – етичних якостей, поваги до прав і свобод людини, передбачених законодавством України та у міжнародних нормативно-правових актах ратифікованих парламентом України.

    – приймає участь у проведенні заходів з увічнення пам’яті учасників бойових дій у зоні проведення АТО;

   – сприяє виданню матеріалів для реалізації мети – здійснення та захист прав і свобод, задоволення суспільних, зокрема соціальних, економічних, соціально культурних, екологічних та інших інтересів (ст.1 Закону України «Про громадські об’єднання».

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =
За отриманням безоплатної правової допомоги звертайтеся до:
Охтирський місцевий центр –
42706, м. Охтирка, вул. Перемоги,13. тел. (05449) 7-30-94

Великописарівське бюро правової допомоги –
42800, смт. Велика Писарівка, вул. Ярослава Мудрого,1. тел. (05457) 5-15-20,
Лебединське бюро правової допомоги –
42200, м. Лебедин, пл. Соборна,29. тел. (05445) 2-14-12
Тростянецьке бюро правової допомоги –
42600, м. Тростянець, вул. Леоніда Татаренка, 4. тел. (05458) 6-60-52
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =
Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги –
0-800-213-103 (Цілодобово, в межах України – безкоштовно)
Зателефонувавши за ним, Ви зможете дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та отримати консультацію фахівців.