назад
01.09.22

Шоста річниця бюро правової допомоги на Сумщині – юридичний фронт на захисті прав людини

Ще з шкільних часів 1 вересня було днем надій та сподівань – у когось на краще майбутнє, у когось на реалізацію задумів. Ця дата є визначальною і для системи безоплатної правової допомоги – по всій Україні розпочали свою роботу бюро правової допомоги.

Так, в 2016 році в цей день запрацювало понад 400 бюро по всій Україні. На початок вересня 2022 року у звичайному режими працюють більше 370 секторів бюро правової допомоги, зокрема, на території Сумської області їх 18.

«У цей непростий для нашої країни час бюро продовжує працювати у звичному режимі та надає можливість громадянам безпосередньо за місцем проживання або перебування отримувати доступ до безоплатної первинної та вторинної правової допомоги», –  наголошує очільниця Регіонального центру з надання безоплатної правової допомоги у Сумській області Олена Демченко.

Сектори бюро правової допомоги – перша ламка юридичного фронту на захисті прав людини. Як же святкували шосту річницю бюро правової допомоги на Сумщині?

У приміщенні сектору Сумське бюро правової допомоги цілий день проходить акція – флешмоб, присвячена річниці створення бюро правової допомоги «Побажай перемоги». Всі бажаючі та клієнти бюро мали змогу залишити побажання перемоги нашим захисникам, а від організаторів -отримати якісну консультацію та брендовану продукцію системи БПД.

У межах акції, присвяченій шостій річниці, до бюро завітала директорка Регіонального центру з надання БВПД у Сумські області Олена Демченко, яка привітала зі святом фахівців та взяла участь у флешмобі.

Також вітальне слово мала директорка Сумського місцевого центру з надання БВПД Валентина Трошечко: «Ми – це велика сім‘я, яка працює на користь людям і державі. Тому ми маємо бути об‘єднані, берегти себе, своїх близьких та плідно працювати на перемогу України кожен на своєму фронті».

Привітання для юристів Білопільського, Путивльського та Великописарівського бюро відбулось у рамках відео зв’язку.

Не менш активно відсвяткували шосту річницю фахівці Великописарівського бюро правової допомоги Людмила Мусієнко, Лебединського бюро правової допомоги Євгенія Логвіненко та Тростянецького бюро правової допомоги Валерій Лебідь. Вони провели флешмоб: «6-та річниця бюро: юридичний фронт на захисті прав людини».

Із метою привернення уваги до правових питань громадян, які виникли внаслідок воєнної агресії рф та поінформувати клієнтів про права, які гарантуються державою щодо забезпечення права на захист, юристи бюро клієнтам вручили фірмову продукцію системи БПД, тематичні буклети.

 «Ми віримо в перемогу, віримо нашим захисникам, а наш юридичний фронт продовжить стояти на захисті прав громадян», – говорить директорка Охтирського місцевого центру з надання БВПД Тамара Козир.

До святкувань доєдналися сектори Ямпільське, Середино-Будське бюро правової допомоги. Так, до Середино-Будського бюро правової допомоги  завітала перша клієнтка за правовою консультацією. Жінка  прийшла проконсультуватися щодо порядку отримання довідки внутрішньо переміщеної особи та отримала пам’ятний подарунок: фірмову чашку з логотипом БПД. Клієнтка була здивована приємній несподіванці та висловила свою вдячність очільниці сектору Середино-Будське бюро правової допомоги Тетяні Харченко.

У рамках відзначення 6-річчя створення сектор Ямпільське бюро правової допомоги з метою поширення інформації про безоплатну правову допомогу фахівчиня цього ж бюро Ірина Школьна інформували місцевих жителів про послуги, які надає бюро; передумови та історію створення бюро; переваги отримання безоплатної правової допомоги.

Система БПД Сумщини – це надійний оплот правового захисту громадян.