назад
10.03.16

Шосткинська організація Товариства Червоного Хреста сприятиме популяризації системи безоплатної правової допомоги

160310 01Між Шосткинським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Шосткинською організацією Товариства Червоного Хреста підписано Меморандум про співпрацю.

Не перший рік у Шостці працює Товариство Червоного Хреста. Товариство допомагає державі у наданні медичної і гуманітарної допомоги під час збройних конфліктів та в мирний час, бере участь у наданні міжнародної допомоги у разі катастроф і надзвичайних  ситуацій, забезпечує медико-соціальну допомогу найменш соціально захищеним верствам населення.

Ця громадська організація займається різноплановою діяльністю: піклується про самотніх людей похилого віку, інвалідів і дітей-сиріт, навчає бажаючих навичкам першої допомоги тощо.

Інтегратори Шосткинського місцевого центру Ольга Правосуд та Юлія Зацаринна 9 березня провели робочу зустріч з головою Шосткинської організації Товариства Червоного Хреста Лілією Приходько та ознайомили колектив з системою надання безоплатної правової допомоги в Україні.

Так як в організації працюють патронажні медичні сестри, які щодня доглядають та надають за призначенням лікаря медичну допомогу літнім та прикутим до ліжка людям, представники місцевого центру детально надали інформацію про перелік категорій, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.

160310 02

Під час зустрічі, керівник громадської організації зазначила, що міська організація Товариства Червоного Хреста також допомагає внутрішньо-переміщеним особам, забезпечує їх найнеобхіднішим (продуктами, одягом, засобами гігієни), а більшість з них постійно стикаються з правовими проблемами. Лілія Приходько підкреслила важливість співпраці, адже обидві організації виконують однакову функцію – допомагають людям. Тому працівники товариства будуть активно поширювати інформацію про систему безоплатної правової допомоги.