назад
03.12.15

Шосткинський місцевий центр взяв участь у семінарі для безробітних людей з особливими потребами

151203 0102 грудня 2015 року начальник взаємодії з суб’єктами надання первинної правової допомоги Ольга Правосуд і головний спеціаліст відділу попередньої роботи з клієнтами Наталія Олійник з метою інформування незахищених верств населення щодо можливості отримання ними безоплатної правової допомоги прийняли участь у семінарі для безробітних інвалідів, який був організований Шосткинським міськрайонним центром зайнятості. Семінар, метою якого є консолідація зусиль учасників, спрямована на недопущення порушень прав і свобод людини, зокрема такої вразливої категорій населення як інваліди, відбувся напередодні Міжнародного дня інвалідів. У заході прийняло участь близько 20 осіб.

У ході проведення навчання Ольга Правосуд зазначила, що основним завданням новоутвореної державної установи БВПД є максимальна ефективність правової допомоги, що орієнтована на задоволення потреб кожного клієнта та детально розповіла про діяльність місцевого центру. Враховуючи важливу роль і особливе значення «доступності» в реалізації прав людей з інвалідністю, працівниками центру висвітлено порядок отримання безоплатної вторинної правової допомоги для цієї категорії громадян та перелік документів необхідних для пред’явлення у Шосткинський місцевий центр з надання БВПД. Під час заходу відбулася жвава дискусія, ставилися запитання до працівників центру, на які вони надали вичерпні відповіді. Серед присутніх було поширено інформаційні листівки про діяльність Шосткинського місцевого центру.

151203 02

Довідково: За статистичними даними на території міста Шостки проживає – 3764 людей з інвалідністю, Шосткинському районі  – 205  інвалідів; на обліку у Шосткинському міськрайонному центрі зайнятості станом на 01.12.15 перебуває 59людей з особливими потребами.