назад
22.03.19

Шукаємо експертів правової Вікіпедії

wiki 01Координаційний центр з надання правової допомоги запрошує працівників регіональних та місцевих центрів долучитися до команди експертів довідково-інформаційної платформи правових консультацій «WikiLegalAid».

«Українську правову Вікіпедію відкрито для широкого загалу 100 днів тому. За цей час 41 тисяча українців 150 тисяч разів переглянули правові консультації. Це свідчить про важливість такого ресурсу як для професійних правників, так і звичайних громадян», – зазначив директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк.

Наразі у «WikiLegalAid» майже 1500 правових консультацій. Окрім правової інформації, містяться посилання на нормативні акти, судові рішення, корисні веб-ресурси, зразки процесуальних та інших документів.

Розвиток платформи «WikiLegalAid» – це спільна робота працівників усієї системи безоплатної правової допомоги, які розміщують та актуалізують правові консультації.  Якість правових консультацій гарантує експертна група. 22 працівники, які увійшли до її складу минулого року, затверджують правові консультації.

Цього року оголошується додатковий набір до команди експертів. Для участі у відборі слід заповнити заявку на платформі «WikiLegalAid» у розділі «Для консультанта» за посиланням: https://goo.gl/forms/qG04aST9QlrG0iZn1.

Члени експертної групи протягом одного робочого дня на тиждень зможуть працювати виключно над удосконаленням платформи «WikiLegalAid». Також вони зможуть спеціалізуватися в окремих галузях права, об’єднуючись у робочі групи. Зі свого боку Координаційний центр забезпечить професійний розвиток експертів, організує проведення спільних зустрічей, тематичних семінарів та тренінгів.

За додатковою інформацію просимо звертатися до управління правового аналізу та експертизи Координаційного центру з надання правової допомоги: Наталія Зайцева (ел. пошта: natalia.zaitseva@legalaid.gov.ua, вн. тел.: 10047), Валентина Никончук (ел. пошта: valentyna.nykonchuk@legalaid.gov.ua, вн. тел.: 10058).

Довідково-інформаційну платформу правових консультацій «WikiLegalAid» відкрито для широкого загалу 13 грудня минулого року. За цей час платформа «WikiLegalAid» стала найбільш популярною серед мешканців Києва, Дніпропетровської, Львівської та Харківської областей. Найчастіше переглядалися правові консультації щодо реалізації громадянами своїх виборчих прав, вирішення сімейних питань, а також порядку захисту своїх прав у суді.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook   YouTube YouTube