назад

Сільській громаді на Золотоніщині пояснили особливості ключових реформ

p1100434Фахівці Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги взяли участь у мобільному інформаційному дні для жителів села Коврай Другий Золотоніського району. Захід відбувся у рамках просвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я маю право!» та виконання умов Меморандуму про співпрацю з територіальним центром соціального обслуговування району.

В ході зустрічі жителів села Коврай ІІ ознайомили з окремими нормами пенсійного законодавства, які діють з 2018 року, а саме, щодо осучаснення пенсійного забезпечення, підвищення пенсійного віку, розміру та перерахунку пенсій. Роз’яснено нюанси субсидій в опалювальний період: норми, коефіцієнти, обов’язковий платіж, переплата. Повідомлено про зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», у частині розширення кола осіб, які мають право на безоплатну правову допомогу та  Закон України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів“, що передбачає нові засоби примусового виконання рішень відносно боржників, які мають заборгованість зі сплати аліментів.

 Землевласникам надано практичні рекомендації щодо укладення договору оренди земельної ділянки (паю), поширено тематичні плакати та буклети.

 В ході подальшого прийому, правову допомогу було надано п’яти мешканцям села з питань земельного та спадкового права.