назад

Скасувати штрафні санкції АТ «Херсонобленерго» жінці допомогла адвокат системи БПД

image1До Олешківського бюро правової допомоги звернулася пані С. за отриманням БВПД, що передбачає здійснення її інтересів у суді як відповідачки за цивільним позовом АТ «Херсонобленерго» про стягнення штрафних санкцій за незаконне підключення до електричних мереж.

Суть справи полягала в наступному: пані С. певний період проживала в будинку, який належить іншій особі та розділений на дві частки.

Одна частка будинку – житлова, а інша переобладнана в продовольчий магазин та перебувала в користуванні особи, яка померла.

Жодних договорів оренди клієнтка місцевого центру з власником не укладала, а з 2014 року взагалі в даному будинку не проживала.

У 2017 році представники АТ «Херсонобленерго» виявили незаконне підключення до електричних мереж в обхід лічильника, у зв’язку з чим спожита через дане підключення електрична енергія не обліковувалася та не оплачувалася. Акт про порушення був складений на клієнтку, матеріали направлені до Цюрупинського районного суду Херсонської області.

Херсонський місцевий центр з надання БВПД на підставі доручення №1001-Д від 21.02.2018 призначив клієнтці адвоката Ольгу Гору.

Адвокат, ознайомившись з матеріалами справи, надала до суду відзив на позовну заяву, в якій заперечувала проти викладеного в позовній заяві, аргументуючи відсутність підстав для задоволення тим, що пані С. не є власником приміщення, не є користувачем, факт незаконного підключення встановлений шляхом проникнення представника АТ «Херсонобленерго» через розбиту шибку. Окрім того, акт складений на клієнтку всупереч відсутності будь-яких договорів між постачальником енергії та клієнткою як споживачем. Також не доведено, що саме клієнтка здійснила незаконне підключення.

Дослідивши матеріали справи та вислухавши доводи сторін і пояснення свідків, суд відмовив у задоволенні позову АТ «Херсонобленерго» про відшкодування шкоди.

З повним текстом судового рішення можна ознайомитися за наступним посиланням: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/76716060