назад

Слухачі радіостанції 103.2 FM дізнались про розширення кола суб’єктів права на безоплатну вторинну правову допомогу

radio 1На початку року Другим одеським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги розпочато співпрацю з Народним радіо.

Відтепер на 103.2 FM юристами центру планується двічі на місяць розповідати слухачам про важливі правові новини: знайомити слухачів зі змінами в законодавстві та інформувати про запроваджені урядом реформи.

16 лютого 2018 року в ефірі радіостанції юрист центру Руслан Станіславів знайомив слухачів з конституційним правом на безоплатну правову, розповів про розширення кола суб’єктів права на вторинну правову допомогу, а також повідомив про співпрацю з органами юстиції в рамках загальнонаціонального просвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!».

07 грудня 2017 року набули чинності зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», відповідно до яких тепер діти мають право звернутись до центрів надання правової допомоги, де їм буде призначено адвоката та організовано супровід в суді. Крім того, з цього часу правова допомога забезпечується і жертвам домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

В ефірі Народного радіо спікер визначив обов’язковий перелік документів, які необхідно подати для підтвердження свого права на адвоката за рахунок держави та наголосив, що правову консультацію та інформацію може отримати кожен бажаючий, будь-які документи в цьому випадку надавати не потрібно.

radio 2

За правовими консультаціями та роз’ясненнями можна звертатись до Другого одеського місцевого центру за адресою: м. Одеса, вул. Коблевська, 40. Тел: (048) 726-14-45, 726-14-44.