назад

СМТ Білозерка: працівникам районного відділу державної виконавчої служби та місцевим мешканцям розказали про систему БПД

Презентацію діяльності Білозерського бюро правової допомоги, яке підпорядковується Херсонському місцевому центру з надання БВПД, та вуличне інформування провела напередодні Дня Незалежності України головна  спеціалістка Білозерського бюро правової допомоги Альона Василевич.

Привітавши працівників Білозерського районного відділу державної виконавчої служби з Днем Державного Прапора України та Днем Незалежності, Альона Василевич презентувала діяльність бюро правової допомоги.

Зокрема, вона зазначила, що за перше півріччя 2019 року до Білозерського  бюро правової допомоги звернулось 703  жителя селища Білозерка та Білозерського.району. 663  особи – за первинною правовою допомогою (консультації з правових питань, роз’яснення чинного законодавства, включаючи складання заяв, скарг та інших документів правового характеру, крім документів процесуального характеру) та 40 осібза вторинною правовою допомогою (представництво інтересів у суді, перед органами державної влади, органів місцевого самоврядування, призначення адвоката  або складання процесуальних документів).

Громадян цікавили питання іншого цивільного права та сімейного, земельного, спадкового права, соціального забезпечення, виконання судових рішень тощо.
Альона Василевич відзначила також, що було здійснено 8 виїздів мобільних пунктів, під час яких 48 осіб отримали правову допомогу. Разом з тим фахівці бюро забезпечили роботу 16 діючих дистанційних пунктів, де 36 осіб отримали правову допомогу.

Говорячи про правопросвітницьку роботу, Альона Василевич повідомила, що протягом першого півріччя було проведено 28 правопросвітницьких заходів, спрямованих на підвищення правової освіти жителів району.

Вона розповіла, що одним із шляхів здійснення правопросвітництва є виїзд фахівців бюро до громад району, у тому числі й з метою створення дистанційних та мобільних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги.

Окрім того, з нагоди Державного Прапора України та з метою розширення обізнаності населення про діяльність Херсонського місцевого центру та підпорядкованих йому бюро, Альона Василевич провела вуличне інформування.

Мешканці та гості  смт Білозерка дізнались про роботу системи БПД та можливість отримання безоплатної правової допомоги як в самому центрі та бюро, так і через мережу дистанційних та мобільних пунктів.

Окрім того, пересічні громадяни були приємно вражені, що можна отримати правову консультацію онлайн за допомогою довідково-інформаційної платформи  «WikiLegalAid».

Дізнались місцеві жителі і про правопросвітницькі кампанії проекту «Я МАЮ ПРАВО!» –  «Відповідальне батьківство» та «Чесна платіжка», а також про заходи, що здійснюються в рамках їх реалізації.

По завершенні заходів усім бажаючим фахівчиня вручила інформаційні матеріали та листівки з контактами Херсонського місцевого центру та Білозерського бюро правової допомоги, а також буклети проекту «Я МАЮ ПРАВО!».