назад

Соціальна стипендія: хто має право її отримати?

st1Кому призначають соціальну стипендію? Роз’яснення, в межах проекту «Я маю право!», надали фахівці Народицького бюро правової допомоги.

Право на соціальні стипендії мають студенти (курсанти), які не отримують академічних стипендій, не перебувають на державному утриманні (крім дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також студентів (курсантів) вищого навчального закладу, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків) та не перебувають в академічній відпустці.
1. Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, а також студенти, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків.
2. Особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (ст. 20—22 і 30 Закону України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”).
3. Шахтарі, які мають стаж підземної роботи не менш як три роки.
4. Особи, батьки яких є шахтарями, що мають стаж підземної роботи не менш як 15 років або загинули внаслідок нещасного випадку на виробництві чи стали інвалідами I або II групи.
5. Особи, які мають статус учасників бойових дій та їх діти.
6. Діти, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення антитерористичної операції, бойових дій чи збройних конфліктів або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних у районі проведення антитерористичної операції, бойових дій чи збройних конфліктів, а також внаслідок захворювання, одержаного в період участі в антитерористичній операції.
7. Діти, один із батьків яких загинув під час масових акцій громадянського протесту.
8. Діти, зареєстровані як внутрішньо переміщені особи.
9. Діти з інвалідністю та особи з інвалідністю I-III групи;
10. Студенти (курсанти) із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України “Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям.
Більше інформації про проект «Я МАЮ ПРАВО!» – на сайті pravo.minjust.gov.ua та за номером 0 800 213 103(єдиний контакт-центр надання безоплатної правової допомоги).

{module Коростенський МЦ}