назад

Соціально незахищені жителі Березнівщини зможуть отримати безкоштовні правові консультації

gol

Нещодавно, перебуваючи на Березнівщині, директор Сарненського місцевого центру з надання БВПД Микола Павлюк провів робочу зустріч з керівником Березнівського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Андрієм Сидорчуком.

Спершу Микола Павлюк роз’яснив про діяльність системи безоплатної правової допомоги, категорії осіб, які мають право на безкоштовного адвоката, та порядок звернення до місцевого центру. Також поінформував про запровадження практики роботи мобільних пунктів консультування, в рамках яких громадяни можуть отримати консультації та розяснення правового характеру. Відтак з директором територіального центру домовилися про відкриття мобільного пункту консультування, який діятиме кожного місяця за адресою м. Березне, вул. Київська, 10а.

gol

Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) надає соціальні послуги особам, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги, за місцем проживання вдома, в умовах стаціонарного, тимчасового або денного перебування. До складних життєвих обставин, що об’єктивно порушують нормальну життєдіяльність особи, наслідки яких вона не може подолати самостійно, відносяться інвалідність, часткова втрата рухової активності у зв’язку зі старістю або станом здоров’я, самотність, відсутність роботи, малозабезпеченість, стихійне лихо, катастрофи тощо. Отож, у таких категорій соціально незахищених громадян буде можливість вирішити свої правові проблеми та зясувати необхідну інформацію щодо захисту своїх прав.

Довідково: Сарненський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Сарни, вул. Широка 22 (другий поверх приміщення «Приватбанку»). Тел.: (03655) 3-22-20, (067) 856 74 35. Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово). Діяльність місцевого центру поширюється на територію Березнівського, Володимирецького, Дубровицького, Зарічненського, Рокитнівського, Сарненського районів та м. Кузнецовськ.