назад

Соціальний проект з надання безоплатної правової допомоги стартував у Гощанському районі

gol

Сьогодні, 30 серпня, у Гощі розпочав роботу підрозділ Рівненського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги – Гощанське бюро правової допомоги, що знаходиться в одному приміщенні із Центром надання адміністративних послуг.


На відкриття Бюро завітали керівники Рівненського регіонального та місцевого центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги Василь Овдіюк та Алла Негрей. Також були запрошені представники місцевої влади: голови Гощанської райдержадміністрації Юрій Ковальчук, Гощанської районної ради Олександр Поліщук та селищної Гощанської ради Микола Панчук.


Василь Овдіюк звернувся із вітальним словом до присутніх та презентував новий етап у забезпеченні доступу до безоплатної правової допомоги жителям Гощанського краю, зазначивши, що відтепер сільські мешканці можуть звертатися до бюро за фаховими консультаціями для вирішення проблемних питань у правовий спосіб безпосередньо у своєму районному центрі.


1


Виконуючий обов’язки начальника відділу Гощанського бюро правової допомоги Сергій Дубич ознайомив присутніх про основні завдання новоствореної установи. Зокрема, він зазначив, що у бюро мешканці Гощанської територіальної громади можуть отримати правову інформацію, консультації і роз’яснення з правових питань, допомогу у складенні заяв, скарг та інших документів правового характеру, а також скористатися електронними сервісами Міністерства юстиції. Фахівці Бюро займатимуться і правопросвітницькою роботою, проводитимуть різні тематичні заходи у соціально вразливих суспільних групах.


3


Після офіційної частини новопризначені працівники Гощанського бюро правової допомоги провели вуличне інформування серед мешканців територіальної громади, під час якого роздавали буклети із контактною інформацією та запрошували жителів із 1 вересня за безоплатними правничими послугами звертатися до бюро.


Довідково. Гощанське бюро правової допомоги працюватиме за адресою смт. Гоща, вул. Незалежності, 20, 1 поверх.