назад

Спеціалісти Ізмаїльського МЦ з надання БВПД провели зустріч із вимушеними переселенцями

    На базі бібліотеки ім. І. Котляревського в м. Ізмаїл в рамках Всеукраїнського тижня права, 09 грудня 2015 року, спеціалісти Ізмаїльського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели інформаційний захід про безоплатну правову допомогу для вимушених переселенців та учасників АТО. Захід був організований спільно з громадською організацією «Право на майбутнє».

14.12.2015.1

Правова допомога дуже актуальна для людей, що опинились у важких умовах через вимушений переїзд із зони бойових дій на сході України. Присутні переселенці зосередили увагу на тому, що стикаються з проблемою працевлаштування, з ряду різних причин як то, втрата трудової книжки, документів, а іноді і ряду дискримінаційних факторів та стереотипів.

Саме для роз’яснення прав вимушеним переселенцям було запрошено спеціалістів Ізмаїльського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Вся інформація доносилась в розрізі загальних прав людини.

Бібліотека м. Ізмаїл реалізує проект: «Інтеграція вимушено переселених осіб та населення м. Ізмаїла» за фінансової підтримки представництва в Україні Міжнародної організації по Міграції та НГО Західноукраїнський ресурсний центр в рамках проекту «Всебічна стабілізаційна підтримка ВПО та постраждалого населення в Україні». Для бібліотекарів спеціалісти Ізмаїльського місцевого центру роз’яснили механізм надання та отримання безоплатної правової допомоги, оскільки в межах своєї роботи та в реалізації проекту з адаптації, вони є провідниками між громадянами та структурами, що надають послуги.

Також, спеціалісти Центру роздали інформаційні буклети присутнім і залишили достатню кількість в бібліотеці для відвідувачів.