назад
03.02.16

Спеціалісти Шосткинського місцевого центру відвідують віддалені села

160203 01Жителі села Чапліївка отримали якісні юридичні консультації, а інтегратор Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юлія Зацаринна домовилася із головою сільради Сергієм Єрмоленком про прийняття програми безоплатної правової допомоги.

    Візит в село Чапліївка Шосткинського району відбувся 2 лютого в рамках Меморандуму, укладеного між місцевим центром та Шосткинською районною радою. Головний спеціаліст відділу взаємодії з суб’єктами безоплатної первинної правової допомоги місцевого центру Юлія Зацаринна провели прийом громадян спільно з заступником голови Шосткинської районної ради Наталією Якименко.

        В ході виїзного прийому головний спеціаліст проконсультувала трьох громадян. У двох було питання щодо порядку оформлення заповіту та одне питання стосувалося поновлення строку прийняття спадщини в судовому порядку.

Мешканець села Чапліївка прийшов проконсультуватися з приводу оформлення заповіту. Чоловік  вже  літнього віку, проживає в будинку  сам і хоче все своє майно заповісти доньці.

«Заповіт – це особисте розпорядження фізичної особи на випадок її смерті. Тому  право на заповіт здійснюється особисто, вчинення заповіту через представника не допускається. Цей документ складається лише від імені фізичних осіб у письмовій формі із зазначенням місця і часу складення, його підписує особисто заповідач (за винятком випадків передбачених законом) і посвідчує нотаріус», – роз’яснила фахівець    .

Також інтегратор центру Юлія Зацаринна провела робочу зустріч з головою Чапліївської сільської ради Сергієм Єрмоленком. В ході зустрічі були обговорені питання щодо інформування населення про діяльність центру, підвищення рівня правової обізнаності сільського населення про свої права та право на безоплатну правову допомогу та прийняття програми безоплатної правової допомоги.

Сільський голова погодився, що прийняття програми безоплатної правової допомоги покращить рівень доступу селян до правосуддя для захисту свої прав і запевнив, що найближчим часом цей документ буде розглянуто на сесії сільської ради.

Відповідно до спільного графіку виїзних прийомів громадян представники центру разом з керівництвом Шосткинської районної ради будуть і надалі здійснювати виїзні прийоми до віддалених населених пунктів Шосткинського району.