назад
28.07.17

Спеціалісти Тростянецького бюро правової допомоги взяли участь у семінарі на тему «Легальна зайнятість населення»

OkM 2017 07 28 seminar 128 липня юрист Тростянецького бюро правової допомоги Валерій Лилак взяв участь у тематичному семінарі «Легальна зайнятість населення» для безробітніх, який проводився у Тростянецькому районному центрі зайнятості.

 Більшість молодих людей не задумуються про стаж, пенсії, захист своїх прав відповідно до законодавства. Їм важливіше отримати сьогодні гарну заробітну плату. Згідно з Конституцією України кожна людина має право на працю, яку вона вільно обирає або на яку вільно погоджується. Але ще чимало громадян живуть днем нинішнім, надаючи перевагу тимчасовим сумнівним вигодам, тому останнім часом усе частіше доводиться стикатися з таким негативним явищем, як використання найманої праці громадян без оформлення трудових відносин – «тіньовою» зайнятістю. «Тіньова» зайнятість і «тіньова» заробітна плата (так звана «зарплата в конвертах») – явища, що, на жаль, міцно увійшли в наше життя та набули значних масштабів. Це не лише серйозна соціальна, але й економічна проблема України.

Юрист бюро зазначив, що у будь-якому разі офіційне працевлаштування надає працівнику більш привілейоване становище ніж працівнику, який працює нелегально. Валерій Лилак звернув увагу присутніх, що при офіційному працевлаштуванні працівнику гарантується право на відпустку; на оплату лікарняного, право не працювати у святковий та вихідний день тощо.

Присутнім також була надана інформація щодо переліку правових послуг, які може надати бюро правової допомоги.

Наприкінці семінару присутнім повідомлено місцезнаходження, графік роботи та контакти Тростянецького бюро правової допомоги.

 Адреса Тростянецького бюро правової допомоги: вул. Л.Татаренка, 4; т. (05458) 6-60-52.