назад

20245344 659581110899515 1519182539929414940 n

21 липня відбулася спільна нарада Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Тернопільській області з Управлінням патрульної поліції у м. Тернополі. На нараді були присутні очільниця Регіонального центру Ірина Хондогій та представники органу поліції.

Серед присутніх: т.в.о начальника Управління патрульної поліції у м. Тернополі ДПП лейтенант поліції Сороковий О.М., заступник командира батальйону УПП у м. Тернополі ДПП лейтенант поліції Спридонюк І.Л., заступник начальника відділу чергової служби УПП майор поліції Шмигель В.Б., начальник відділу адмінпрактики УПП майор поліції Хом’як Р.М.

До порядку денного входили питання щодо узгодження механізму інформування центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги по особах, затриманих в порядку ст. 261-263 КУпАП: щодо осіб, які прийняли рішення про потребу в наданні центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги послуг захисника, про відмову від надання допомоги.

У ході наради Ірина Хондогій зазначила, що згідно із ст. 261 КУпАП органи (посадові особи), правомочні здійснювати адміністративне затримання. «Про кожний випадок адміністративного затримання осіб інформують у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України, центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги, крім випадків, якщо особа захищає себе особисто чи запросила захисника». – повідомила керівник Центру.

Т.в.о. начальна УПП в м. Тернополі ДПП лейтенант поліції Сороковий О.М. нагадав, що кожна особа має право на адвоката: «В постанові Кабміну № 1363 зазначається, що негайно після фактичного затримання особи суб’єкт подання інформації повідомляє за допомогою телефонного, факсимільного зв’язку системи безоплатної правової допомоги».

Довідково: Регіональний центр надання БВПД у Тернопільській області розташований за адресою: м. Тернопіль, вул. За Рудкою, 33, оф. 603.

Дізнатись більше інформації про безоплатну правову допомогу можна на сайті за посиланням чи зателефонувавши на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України).