назад

Спільна нарада щодо виконання рішень судів у Тростянці

OkM 172006 zustrich 120 червня у Тростянецькому районному відділі державної виконавчої служби головного територіального управління юстиції у Сумській області пройшла спільна нарада головного спеціаліста Тростянецького бюро правової допомоги Валерія Лилака та начальника виконавчої служби Олександра Шлімакова.

У ході наради заплановано заходи по інформуванню населення з питань законодавства, що регулює примусове виконання рішень.

Обговорювали виконання судових рішень та набрання ними законної сили, що є обов’язковими для всіх органів державної влади і органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, посадових чи службових осіб.

OkM 172006 zustrich 2

Також акцентували увагу на тому, що судове рішення допускається до виконання лише після набрання ним законної сили, та апеляційного розгляду справи або спливу закінчення строку апеляційного оскарження та підлягають виконанню на всій території України. Валерій Ликак додав: «Водночас процесуальним законодавством визначено категорії справ, рішення в яких допускаються до негайного виконання або підлягають такому виконанню до набрання ними законної сили, тобто відразу після їх ухвалення».

OkM 172006 zustrich 3

Присутні обмінялися інформаційними буклетами та домовилися про плідну взаємодії на майбутнє.

 

Тростянецьке бюро правової допомоги: вул. Л. Татаренка 4; т. (05458) 6-60-52