назад
18.06.18

Спільна робота заради успішного розвитку громад

Одним із чинників, що породжують неспроможність ефективного розвитку територіальних громад є низький рівень правової обізнаності громадян, особливо жителів сільської місцевості з життєво необхідними юридичними законами, а також правами та механізмами їх захисту.

13 та 14 червня 2018 року фахівець Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Тетяна Жалобна спільно з помічником народного депутата України Владислава Голуба Оксаною Гіщіною провели виїзні прийоми громадян на базі Піщанської, Домантівської, Вільхівської та Коробівської сільських рад Золотоніського району.

Захід був спрямований на роз’яснення змісту ключових реформ у сфері соціального захисту, охорони здоров’я та децентралізації влади в Україні.

Під час зустрічей, Тетяна Жалобна проінформувала місцевих жителів про новий порядок отримання субсидій та порядок підписання сільськими жителями декларацій з лікарями.

Особливу увагу приділено актуальному у Золотоніському районі питанню добровільного об’єднання територіальних громад. Про його переваги, а саме: збільшення дохідної частини бюджету, розширення повноважень, надання доступних та якісних послуг тощо розповіла Оксана Гіщіна. Вона наголосила на необхідності сільських голів довести до відома жителів своїх населених пунктів об’єктивну інформацію та переконати їх, що об’єднання громад, це крок, який є політично необхідним, економічно обгрунтованим та таким, що принесе користь для людей.

У заключній частині заходу гості відповіли на запитання присутніх та поширили інформаційні тематичні матеріали з актуальних питань.

У приміщеннях сільських рад розміщено соціальні плакати, буклети системи безоплатної правової допомоги та проекту Мін’юсту «Я МАЮ ПРАВО!» .

Відповідна правопросвітницька робота проведена з медичними працівниками в установах амбулаторій та фапів даних територіальних громад.