назад
12.06.17

Спільна заява Міністерства юстиції України та Координаційного центру з надання правової допомоги

222Міністерство юстиції України та Координаційний центр з надання правової допомоги в рамках відвертого та відкритого діалогу дійшли спільної позиції.

Міністерство юстиції та Координаційний центр з надання правової допомоги в рамках відвертого і конструктивного діалогу зняли усі гострі питання та непорозуміння, які виникли між представниками відомств нещодавно.

Сторони дійшли спільної позиції щодо подальшого розвитку системи, яка забезпечує мільйони українців правовим захистом.

Колектив Координаційного центру з надання правової допомоги вдячний Міністру юстиції Павлу Петренку за конструктивну позицію, і впевнений, що всі досягнуті домовленості будуть реалізовані. Колектив Міністерства юстиції зі свого боку вдячний колективу Координаційного центру з надання правової допомоги за відкритий діалог і знайдене порозуміння. Сторони погодились, що ніхто не буде звільнений за висловлення своєї відкритої позиції щодо згаданої ситуації.

У нас одна мета – забезпечення захисту прав громадян.

Надалі, спільно з донорами та партнерами, які підтримують розвиток системи надання безоплатної правової допомоги, буде проведена робота щодо створення концепції подальшого розвитку cистеми. Дана концепція має посилити інституційний розвиток та незалежність системи.

Вже найближчим часом, із залученням незалежної експертизи міжнародних донорів та партнерів, буде оголошено і проведено консультативний прозорий конкурс, за підсумками якого керівництву Міністерства юстиції буде запропоновано кандидатури на посаду директора Координаційного центру з надання правової допомоги.

Ми закликаємо колективи системи безоплатної правової допомоги та органів юстиції по всій Україні до конструктивної комунікації та плідної співпраці на користь українських громадян.

Ми засуджуємо будь-які спроби використати ситуацію, що склалась навколо системи безоплатної правової допомоги, для цілей, що не пов’язані з подальшим діалогом та розвитком системи.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook             YouTube YouTube              Google Google+          т Twitter