назад

Спільне консультування громадян фахівцями місцевих центрів, державними реєстраторами, нотаріусами та адвокатами, що співпрацюють з системою безоплатної правової допомоги

2Centr pryyom28 вересня 2017 року за ініціативою Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області відбулось проведення спільної акції місцевих центрів з надання БВПД з державними реєстраторами, нотаріусами та адвокатами, які співпрацюють з системою безоплатної правової допомоги.

Спільна акція проводилась одночасно в місцевих центрах Львівської області, включно з бюро правової допомоги Львівщини.

Так, у Другому львівському місцевому центрі, зокрема Городоцькому та Жовківському бюро правової допомоги, фахівці провели консультування 16-ти мешканців. Звернення здебільшого стосувались питань реєстрації речових прав на будинок та отримання витягу з реєстру та поновлення строків прийняття спадщини.

У Буському місцевому центрі, Золочівському, Радехівському, Кам’янка-Бузькому та Рудківському бюро правової допомоги цього дня консультували громадян з питань реєстрації спадкового права та права власності на нерухоме майно.

Busk pryyom

Загалом до фахівців Буського місцевого центру та бюро правової допомоги звернулась 21 особа.

Упродовж консультування у Самбірському місцевому центрі, Рудківському, Мостиському, Турківському та Старосамбірському бюро фахівці Центру спільно з державними реєстраторами та нотаріусами надали роз’яснення з правових питань 14-ти громадянам.

Sambir 28.09.17

Фахівці Стрийського місцевого центру, Бориславського, Миколаївського, Дрогобицького, Жидачівського, Новороздільського, Сколівського, Трускавецького бюро правової допомоги проконсультували 45 мешканців, зокрема, з питань приватизації земельних ділянок та реєстрації права власності; права на спадкування; оплати за оренду земельного паю; випробування при прийнятті на роботу; про поділ майна, успадкування за законом та позбавлення особи права користування жилим приміщенням.

Mykolayiv pryyom

Варто зазначити, що найбільше на Стрийщині людей цікавили питання, що стосуються порядку виготовлення документів для права власності на земельну ділянку; оренди земельної ділянки, порядку укладання договору дарування, списку необхідних документів для написання заповіту, виділення часток в натурі та стягнення аліментів.

Регіональний центр висловлює вдячність працівникам місцевих центрів та партнерам: представникам реєстраційної служби м. Буськ, Городок, Жовква, Самбір, Стрий; представникам ЦНАП та державним реєстраторам Бродівської, Городоцької, Жовківської, Жидачівської, Золочівської, Радехівської, Миколаївської, Сколівської, Мостиської, Старосамбірської РДА, Бориславської та Трускавецької МР, державним та приватним нотаріусам Городоцького, Жовківського, Кам’янка-Бузького, Мостиського, Новороздільського, Самбірського, Старосамбірського, Рудківського районів за спільно проведену роботу з надання правових консультацій громадян Львівщини.

Нагадаємо, акція відбулась з метою врахування потреб у наданні консультацій мешканцям Львівщини з питань державної реєстрації прав на нерухоме майно та питань, пов’язаних із спадкуванням.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області

Адреса: м. Львів, вул. Валова, 31, 4 поверх; тел./факс: (032)236-74-95.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).