назад
22.07.16

Спільне консультування внутрішньо переміщених осіб в смт. Котельва

persiy21072016

21 липня 2016 року працівники Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги спільно з юристами Громадської організації «Небайдужі жінки Донбасу» та  Чернігівського громадського комітету захисту прав людини провели виїзне консультування внутрішньо переміщених осіб в смт. Котельва.

Захід було проведено в приміщенні та за підтримки Котелевського районного Центру соціальних служб для сім`ї, дітей  та молоді.

Питання, які сьогодні хвилюють внутрішньо переміщених осіб в смт. Котельві стосуються порядку отримання одноразової грошової допомоги (відповідно до постанови КМУ від 01.10.2014 № 535 „Про затвердження Порядку використання коштів, що надійшли від фізичних та юридичних осіб для надання одноразової грошової допомоги постраждалим особам та внутрішньо переміщеним особам”), порядку призначення та виплати соціальної допомоги сім’ям із дітьми, наданні гуманітарної та матеріальної допомоги для вирішення нагальних соціально-побутових проблем, на отриманні субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, а також для придбання твердого побутового палива і скрапленого газу.

Всі питання полтавськими юристами були вивчені та надані вичерпні консультації.

Окрім того, по закінченню роботи виїзного консультаційного пункту було проведено робочу зустріч з директором Котелевського районного Центру соціальних служб для сім`ї, дітей  та молоді Салівоном Сергієм Петровичем, в ході якої начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Тетяна Ражик розповіла про доступ осіб до безоплатної первинної правової допомоги, порядок її отримання та категорії осіб, які мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги.