назад
27.09.17

Спільне завдання — забезпечити право засуджених на безоплатну правову допомогу

ЗВК3     Про порядок звернення осіб, які відбувають покарання, по правову допомогу та вимоги до складання заяв про надання такої допомоги говорили у Замковій виправній колонії № 58.

     У середу, 27 вересня, головний спеціаліст відділу моніторингу діяльності місцевих центрів Регіонального центру з надання БВПДу Хмельницькій області Сергій Ференс та начальник відділу правової інформації та консультацій Шепетівського місцевого центру з надання БВПД Святослав Футій зустрілися з начальником Замкової виправної колонії № 58 Олександром Новосядловим та його заступником із соціально-виховної та психологічної роботи Олександром Сопронюком. Під час бесіди йшлося про організаційні питання щодо надання безоплатної правової допомоги особам, які відбувають покарання в колонії.

ЗВК1

     Сергій Ференс наголосив на необхідності дотримуватися порядку звернення засуджених до Регіонального центру з надання БВПД у Хмельницькій області та зазначив, що право цієї категорії осіб на безоплатну правову допомогу закріплено у відповідному законі, скористатися таким правом засуджені можуть насамперед через письмове звернення до регіонального центру та під час індивідуальних консультацій з фахівцями регіонального і місцевих центрів, які періодично відвідують колонію.

     Із вимогами до складання заяв про надання безоплатної вторинної правової допомоги особами, які відбувають покарання, керівництво колонії ознайомив Святослав Футій, вказавши на необхідність поінформувати про це засуджених.

     Учасники робочої зустрічі погодились, що без тісної співпраці та взаємодії центрів з надання БВПД та колонії, неможливе якісне  забезпечення прав осіб, засуджених до позбавлення волі, на отримання безоплатної правової допомоги.

*   *   *

     Нагадаємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області розташований за адресою: вул. Свободи, 70, офіс 222, м. Хмельницький, 29000; тел. 0382 720-168, 720-169. 

     Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213103.