назад

spilnij   26 жовтня у Перечинському бюро правової допомоги відбувся спільний прийом громадян за участі директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Закарпатській області Василя Попадинця, начальника Головного територіального управління юстиції в Закарпатській області Руслани Натуркач та

директора Ужгородського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Михайла Давиденка.

    За правовими консультаціями звернулося четверо громадян, яких цікавили питання щодо роз’яснення законодавства про внесення змін до статутів громадських організацій; порядку надання додаткової соціальної відпустки одинокій матері, що виховує неповнолітніх дітей; соціального захисту інвалідів війни, зокрема щодо виплати разової щорічної допомоги інвалідам війни згідно ст.13 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».
    Усі відвідувачі отримали фахові юридичні консультації з порушених питань. Також від громадянина В., який, згідно ч.1 п. 9 статті 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу», є суб’єктом права на безоплатну вторинну правову допомогу, було прийнято письмове звернення про надання йому безоплатної вторинної правової допомоги.
    Також у рамках заходу спеціалістам Перечинського бюро правової допомоги були надані методичні рекомендації щодо проведення прийому та консультування клієнтів, а також ведення внутрішньої документації.
    Цього ж дня спільний прийом громадян за участі В.Попадинця, Р.Натуркач та М.Давиденка відбувся і в Чопському бюро правової допомоги. Мешканці міста Чоп потребували роз’яснень із питань реєстрації місця проживання, соціального забезпечення, оформлення спадщини та інших.
    Зокрема, мешканця м.Чоп цікавило питання виписки і прописки особи з інвалідністю. Чоловікові було надано кваліфіковану консультацію та роз’яснено порядок реєстрації місця проживання відповідно до чинного законодавства України. Інший громадянин отримав роз’яснення щодо порядку та термінів виконання виконавчого листа, який знаходиться на виконанні в органах ДВС, та щодо порядку стягнення заборгованості.
    Приємно, що відвідувачі позитивно оцінювали діяльність системи безоплатної правової допомоги, зазначаючи, що нині отримати правові консультації стало набагато простіше та швидше.

spilnij

Prijom