назад
20.06.17

Спільні заходи із представниками сектору пробації та прокуратури пройшли у Бурині

KoM 2017 06 20 zachyd Probazya Buryn19 червня 2017 року головний спеціаліст Буринського бюро правової допомоги Марія Бондаренко спільно з начальником Буринського районного сектору з питань пробації  Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції  Сергієм Рибалко та прокурором Буринського відділу Конотопської місцевої прокуратури Світланою Бокатовою провели зустріч з особами, які перебувають на обліку в Буринському районному секторі з питань пробації.

 

Під час зустрічі були обговорені питання щодо відповідальності за скоєнні правопорушення, відбування покарання із застосуванням пробації та обов’язки осіб, які звільнились від відбування покарання з випробуванням, а саме випробування у разі звільнення особи від відбування покарання означає покладення судом на таку особу певних обов’язків, які вона має сумлінно виконувати протягом усього іспитового строку. Із переліком  обов’язків, який  визначено у частині 1 статті 76 Кримінального кодексу, а саме:

1) попросити публічно або в іншій формі пробачення у потерпілого;
2) не виїжджати за межі України на постійне місце проживання без дозволу сектору з питань пробації;
3) повідомляти сектор з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання;
4) періодично з’являтися для реєстрації до сектору з питань пробації;
5) пройти курс лікування від алкоголізму, наркоманії або захворювання, що становить небезпеку для здоров’я інших осіб ознайомив присутніх Сергій Рибалко. В ході зустрічі Бондаренко Марія всім присутнім розповіла про роботу бюро правової допомоги  та Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, надала інформаційні брошури з контактними даними та номерами телефонів бюро.

Довідково:

 Для отримання безоплатної правової допомоги звертатися до відділу “Буринське бюро правової допомоги” , яке знаходиться за адресою:

м. Буринь, площа Першотравнева, 20

тел. (099) 504-73-25, (05454) 2-10-70

e-mail: burynske@legalaid.sm.ua

 

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги України 0 800 213 103